Tucking: En guide

Hva er tucking?

Alle fortjener å ha et kroppsbilde de kan være stolte av og føle seg vel i. For mange transfeminine, transkvinner, ikke-binære, kjønnsskeive, drag artister og andre kjønnskreative personer kan det være nødvendig å tucke for å dempe dysfori og ubehag.

Å “tucke” er å ta penis, testikler og ytre kjønnsorganer og ta de mellom bena og så holde de på plass med hjelp av en tuck, gaff eller teip slik at man får et flatt utrykk. Det finnes flere teknikker for å få dette til, og flere typer hjelpemidler. En tucking truse eller gaff er det vanligste, og det er en type truse som er laget av stramt stoff som holder alt på plass. Teip er heller ikke uvanlig, og sitter ofte best, men kan gjøre det vanskelig å bruke toalettet. Teip blir derfor oftest brukt av drag artister, i korte perioder.

Hvordan bruke en tuck/gaff:

  1. Forsiktig ta testiklene og dytt dem inn i lyskekanalen (se illustrasjon*).
    Dette kan ta litt øvelse, men tenk på det slik at før testiklene droppet i puberteten så var de inne i kroppen nettopp i dette området, og de kan derfor dyttes tilbake inn midlertidig. Det er heller ikke uvanlig at testiklene kan “forsvinne opp” av seg selv, for å så komme tilbake ut senere. Med øvelse kan dette gjøres når man selv vil.
  2. Ta så penis or plasser den mellom bena, hodet skal ligge så nær anus som du komfortabelt får til. Klem lår sammen.

  3. Trekk trusen godt opp og flytt rundt på ting til det føles komfortabelt og ser ut som du ønsker. Det kan være greit å starte med trusen allerede på, men trukket ned til lår slik at den er lettere å dra opp når alt er på plass. Juster for komfort.


Klarer man ikke å få testiklene opp i lyskekanalen så kan de også gå mellom bena sammen med penis, men det vil ikke være en like flat eller komfortabel tuck over tid. Eksperimenter derfor til du finner en teknikk som er komfortabel for deg!

Tucking truser

Tucking truser, tucks eller gaffs. Kjært barn har mange navn, og “en tuck” kan både beskrive det ferdige resultatet eller plagget brukt for å få det til.

Man kan lage en tuck selv, eller kjøpe en ferdiglaget. Man kan også bruke ting som spanx og annet type hold-in shapewear til tucking, eller som litt ekstra sikkerhet for å holde ting på plass. Enkelte typer bikinitruser er også laget med en fasong som kan gi god tucking, og med nok polyamide og elastane i stoffet til at de vil stramme nok.

For at en tucking truse skal ha god effekt må det to ting til.

  1.  Fasongen og bredden på stoffet må være riktig. Frontpanelet må være bred nok til å kunne dekke alt som skal dekkes, slik at det ikke kan “gli ut” når alt er dratt på plass. Fasongen på baksiden har også litt å si, da undertøyet må sittet så stramt til kroppen som mulig. Stringtruse er en fasong som kan være med på å gi en optimal tuck, men den må være bredere enn en vanlig string, og kan være noe ukomfortabel pgs dette.
  2. Stoffet MÅ være elastisk men samtidig stramt. Tenk hold-in undertøy og shapewear. Det er derfor noen typer spanx eller bikinitruser kan funke til tucking, men ikke alle typer.
 
Det kan hjelpe at tucking trusen er “highwaist”, da det gir med overflate som kan være med på å stramme og holde inn alt. Untag sin slip Maria er highwaist og bestselgeren på Transhjelpen. Se produktet og les mer om det her.

 

Tucking med teip

Guide på tucking med teip som TransTape kommer her.

TIL TOPPEN
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.
Have no product in the cart!
0