Transhjelpen er sponsor av: "Hør Her'a"
3. September Prinsen Kino, Trondeim

Bli med oss på en eksklusiv førpremiere på den helnorske spillefilmen basert på boken med samme navn, “Hør Her’a” av Gulraiz Sharif. Landspremieren er 15. September. Filmen åpner også Amanda festivalen 19. August.
 
Transhjelpen er stolt sponsor av filmen, da den tar for seg viktig tematikk rundt identitet, kjønn, innvandring, fornorsking og kultur, og hva det gjør med en familie når man faller mellom disse.
Norsk, eller Pakistansk? Gutt, eller jente? Individ, eller familieenhet?
 
 
 
 
 
Fikk du ikke vært med på kino og se “Hør Her’a”? Fra og med 1. Desember så er den tilgjengelig på Viaplay!
https://viaplay.no/filmer/hor-hera-2023
 

Plot:

15 år gamle Mahmoud sliter som tenåringer flest med å finne ut hvor han passer inn. Han bor i Norge, men føler han ikke er en del av den klassiske norske kulturen, spesielt når det kommer til sommerferien. Nordmenn drar på hytta, båt, syden, bruker utedass og telter, shopper og koser seg.

Mahmoud bor i en blokk i Oslo sammen med familien sin, og alt han ønsker seg er en rolig sommerferie hvor han kan drive dank med kompisen sin , en-øyde Arif. Disse planene blir det ikke noe av, når Onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan. Faren til Mahmoud må jobbe for å forsørge familien, moren er opptatt med husarbeid, og lillebror Ali er for liten. Da blir Mahmoud sin oppgave å vise Onkel Ji rundt i Oslo og lære han om Norge. Dette samtidig som han må gå igjennom vanlige tenåringsproblemer som forelskelse, bøller, en kultur identitetskrise, og det er noe rart med Ali.

Dette skaper konflikt da før Onkel Ji kom på besøk så prøvde familien å gli inn i norsk kultur, og uten å merke det helt selv, så er de ikke helt pakistanske lenger heller. Nå må “moderne” og “norske” holdninger vike, de må vise Onkel Ji at de er en god pakistansk familie. Mor skal diske opp tradisjonell mat på kjøkkenet, mennene skal serveres først, og skal ihvertfall ikke hjelpe til med oppvasken!

Lillebror Ali elsker My Little Pony, glitter, dans og sang, noe familien tolererer, men bare så vidt. Mahmoud synes det er flaut, og tenker at både han og Ali er lette offere for bøllene i nabolaget. Selvfølgelig vil han at Ali skal ha det fint, og han vil være en god storebror, men når Ali begynner å kle seg som en jente, stjeler sminke fra nabojenta han er forelsket i, og attpåtil vil bli kalt Alia, så syns Mahmoud det har gått litt langt.

 

TIL TOPPEN
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Have no product in the cart!
0