Hvordan det hele ble til

Transhjelpen startet som en ide i 2019. I starten var ideen ikke en egen nettside enda, men å gjøre produkter som bindere, tucks, packere og andre proteser lettere tilgjengelig for den skandinaviske trans befolkningen.

Erotikk1, en butikk for sexartikler, hjelpemidler og et fokus på seksuell helse for alle, hadde allerede tatt inn produkter som packere, ftm masturbatorer og brystproteser. Dette var et veldig godt utgangspunkt, og da transmann Oliver Ottesen, medskaper og admin av Transhjelpen, ble ansatt begynte ideen om et mer spesialisert tilbud. Sommeren 2020 kommer og brikkene faller på plass, det er både tid, ressurser og kompetanse tilgjengelig for å starte prosjektet Transhjelpen.

Å selge disse hjelpemidlene på Erotikk1 var fremdeles en mulighet, men det ble tydelig at det var både mindreårige transpersoner og foreldre til transbarn som ønsket tilgang til produktene men vegret seg for å måtte kjøpe disse i en sexbutikk. Det var behov for en “safe for work” side. Slik ble Transhjelpen til.

Transhjelpen har også startet et samarbeid med PKI og gjennom medlemskap vil du få tilgang til rabatter og spesialiserte tilbud i butikken.

Erotikk1

Erotikk1 ble etablert i 2013 i Trondheim og holder til i midtbyen i Dronningens gate 40. Siden da har det blitt åpnet to nye butikker, en på kjøpesenteret City Lade i Trondheim og en på Jekta storsenter i Tromsø.

Med slagordet “din seksuelle helse er vår profesjon” har Erotikk1 jobbet med å normalisere både det å snakke om sex og samliv, å eie et sex leketøy og å utvide forståelsen for at leketøy er et hjelpemiddel for et godt samliv.

Helt fra starten av var Erotikk1 fokusert på å være LHBT inkluderende både i sitt sortiment og måten produkter ble kategorisert på. Erotikk1 har også flere ganger deltatt på Trondheim Pride og planlegger å fortsette med det.

Erotikk1 har også siden starten vært inkluderende med sine ansatte og det har vært homofile, bifile, skeive og transpersoner som har jobbet her.

Seksuell-helse.no

Erotikk1 drifter også siden Seksuell-helse.no, en side med fokus på informasjon og tilgjengelighet. Der finner man informasjon om fysisk og psykisk seksuell helse, hjelpemidler, kropp, og prevensjon.

Seksuell-Helse har også blant annet satt fokus på seksualitet og samliv for funksjonshemmede og med Erotikk1 hatt stand på Midt-Norsk Hjelpemiddelmesse i 2019.

Det virket naturlig da at neste fokusgruppe for seksuell-helse skulle være transpersoner, men det endte opp som en egen side istedet.

Det har siden blitt laget to podcaster med fokus på seksuell helse, men med litt forskjellig innhold. Lyst og Lov, en avslappet, informativ og humoristisk podcast om sex og seksuell helse, og Relasjons Rådet, en podcast av to sexologer om sex og samliv.

Podcaster

BACK TO TOP
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.
Have no product in the cart!
0