Hårfjerning på en trygg måte for kroppshår og intimhår

Å fjerne uønsket hår kan være en lang og vanskelig affære, og ofte er resultatet “jordbær hud”, utslett, ingrodde hår og kutt både her og der. Her er en guide til hvordan man kan unngå, forebygge og hjelpe huden gjennom dette. Først må man identifisere hva det er man sliter med.

Jordbærhud/nupper: Huden er full av røde nupper og bumper som kan klø og være irriterende. De vil ofte se slik ut.

Nuppete hud - Skjønnhet

Inngrodde hår: Når man barberer ned håret så kan det ende opp med å krølle seg under huden og bli en liten vond byll, i verste fall så får man små infeksjoner. Å klø på disse eller pirke ut hår med pinsett er ikke anbefalt da man kan få fæle arr og forverre en infeksjon.

Inngrodde hår - EgenpleieSi farvel til inngrodde hår - Veien til Helse

(NB, hvis man har veldig mørke hår og har små mørke “flekker” men ingen nupper på huden så er det fordi rota på håret syns gjennom huden. Å vokse istedet for barbere kan fikse dette.)

Steg 1: Frigjør håret

Det ligger et lag med døde hudceller, skitt, olje og andre urenheter over den friske myke huden. Hårene kan fort bli “fanget” mellom disse lagene, og det er derfor anbefalt å eksfoliere grundig. Dette er ikke gjort over natten hvis det er første gangen du gjør det.

Fin en kjemisk eksfoliering skrubb, krem eller lignende. Gjerne en som inneholder alfahydroksysyrer og betahydroksysyrer. Ikke bruk dette daglig, gjerne hver 3-4 dag. Følg instruksene på produktet du har kjøpt, men etter 1-2 uker så skal du ha fått vekk det værste laget med død hud. Etter dette så trenger du ikke bruke produktet regelmessig, det vil bare tørke ut huden din.

Steg 2: Hydrer og eksfolier!

Etter steg 1 så vil du være tørr. Det er viktig å tilføre masse fuktighet til huden slik at håret kan vokse uten å bli fanget under død hud igjen. Her kan du velge et produkt som funker for deg, men vi anbefaler en nøytral, mild fuktighetskrem for normal til tørr hud. Vaseline intensive care cocoa radiant og CeraVe Hydrating  Moisturising Lotion er å anbefale, men spør gjerne på apoteket hvis du trenger anbefalinger.

Det vikigste her er å unngå hår som blir fanget og inngrodd. Forstett å eksfoliere et par ganger i uken med en god skrubb du liker, men vær forsiktig å ikke overdrive dette på ømme områder. Prøv gjerne en krem spesielt for ingrodde hår etter å ha rådført deg på apoteket. CeraVe SA Smoothing Cream for eksempel.

Steg 3: Selve hårfjerningen

Dagen før du planlegger å fjerne hår pass på å eksfoliere huden godt. Dette fjerne oljer, død hud og urenheter som ofte fører til tette porer og inngrodde hår, samt løfter håret ut av hårsekken slik at du ikke lugger i dem når du barberer.

Så, hva er bedre, barbere eller vokse?

Svaret er at det er opp til hver enkelt. Alles hud er forskjellig, og man kan ha forskjellige resultater selv om man bruker samme metode på to personer. Når du barberer så “kutter” du håret og det etterlater en skarp ende på håret som da kan krølle seg og bli fanget under huden, men når du vokser så fjerner du helt ned i hårrota. Det er fremdeles ingen garanti for at hårer ikke vil krølle seg under huden når det vokser ut igjen. Voksing vil selvfølgelig vare lenger enn barbering.

Barbering:

Når du har barbert før så har du mest sannsynlig opplevd “razor burn”, dvs å ha fjernet det øverste laget med hud og så fått små sår som det gror og gir ujevhneter. Det er viktig å skape en barriere mellom huden og høvelen.

Barberingsskum er mest sannsynlig da ikke nok hvis man sliter med dette. En barberingskrem/gel for intimbarbering, eller rett og slett en tjukk balsam eller hudkrem kan da funke bedre. Hudkrem vil klumpe seg med hår i høvelen, men gir mykere hud etterpå. Så være generøs med din valgte krem for å unngå “razor burns” og “razor bumps”. Vi anbefaler denne.

Høvelen er også viktig. For sensitiv hud så er det kanskje bedre å velge en one-blade. Multiblade høveler for menn gir en mye tettere og jevnere barbering da den ikke lugger like mye i hårene. (De er vesneltig lite forskjell på “for menn” og “for kvinner” annen enn at de markedsført for kvinner oftere er dyrere og de laget for ansiktsbarbering har jevnere og tettere blader)

Aldri bruk en sløv høvel og bytt ut bladene ofte. For å bevare høvelene og forebygge rust så ha gjerne litt olje på etter bruk. For eksempel baby olje, oliven olje etc.

TIPS! Philips OneBlade fungerer fint til å trimme hår hvis man enkelt får razorburns eller kutt. Perfekt før barbering med en finere høvel eller voksing.

Voksing:

Med voksing så er det fremdeles viktig å skape en barriere mellom hud og voksen slik at du ikke drar av det øverste laget med hud. Da kan man bruke baby pudder, sminkepudder eller maismel/maizenna fra matbutikken. Pudderet gjør at voksen kun setter seg fast i hårene som skal fjernes og ikke huden.

“Essential Inspirations Wax Strips All Skin Types Body & Legs” er en fin voksstripe for nybegynnere og for sensitiv hud. Pass alltid på å dra voksen av i rettningen håret vokser, og følg instruksene på pakken nøye. Aloe vera etter voksing er perfekt for å roe ned huden.

Bruk rikelig med fuktighetskrem etter voksing og barbering, hver dag. Målet er å tilføre fuktighet til huden slik at hårene ikke blir fanget under huden igjen. En mild aftershave er også en god ide.

Pass også på at etter voksing så har du ikke på tettsittende klær det første døgnet som kan fange svette og annet smuss i de åpne porene og hårsekkene. Bruk også nyvaskede håndklær og sengetøy rett etter voksing eller barbering.Håfjerningskremer finnes også, ofte beregnet for intimområder. Disse fungerer ved at de løsner håret fra hårrota slik at det kan lett dras av med en skrapeskje eller bare ved å skrubbe huden med en klut. Disse fjerner nødvendigvis ikke alt med en behandling, men fungerer veldig bra for å fjerne store mengder med hår før man barbererer eller vokser. Skal man fjerne mye på denne måten så må man gjennta behandlingen etter hvert som flere hår vokser. Dette produktet fungerer også best etter eksfoliering av huden.

Kilde/engelsk versjon.

TIL TOPPEN
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.
Have no product in the cart!
0