Hvordan bruke en binder/kompresjonsvest trygt og forsvarlig

Hva er en binder:

En binder er en vest brukt av transmenn, transmaskuline individer og cis menn med gynekomasti for å få brystkassen til å se flatere ut. Den er som regel laget av en blanding av nylon og spandex for å stramme inn, litt lik hvordan kroppsformende undertøy fungerer.  De kommer ofte i 2 forskjellige typer, «tank» og «croptop», og i farger som svart, hvit og hud. Enkelte merker selger også med andre farger og mønstre.

Hvordan bruke en binder:

Bruk størrelsesguide til å finne den binderen som passer deg. Faller du mellom størrelser, velg den største.

Bindere er ofte veldig stramme de første gangene man skal ta den på. Dette er vanlig, og man må jobbe litt for å få den på. Tre den over hodet som en vanlig t-skjorte eller tråkk inn i den og dra den opp over hoften som en badedrakt. Det kan ta noe bruk før du får den av og på lettere, ha gjerne noen til å hjelpe deg til du er komfortabel og sikker på at du klarer det alene.

For å unngå å strekke vev og hud for mye hvis man skulle ønske kirurgi i fremtiden er det anbefalt å ha brystvortene flatt fremover og ikke dyttet til siden eller inn mot armhulen under binderen.

Det er ikke anbefalt å bruke en binder mer enn 8 timer av gangen, når man trener, eller synger/spiller instrument som krever mye lungekapasitet. Det er mulig, men ikke anbefalt å fly med en binder på pga trykkforskjeller. Ta pauser så ofte du kan, og hør på kroppen din når den sier den har fått nok. ALDRI sov med en binder på.

Den bør vaskes like ofte som en BH eller annet overkropps undertøy. Det anbefales håndvask med varmt vann og ullvasksåpe eller en annen mild såpe, eller på lav temperatur i vaskemaskin. Binderen vil ha bedre kompresjon etter vask, og vil bevare kompresjon bedre over tid med jevnlig vask.

BACK TO TOP
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.
Have no product in the cart!
0