Hva er en binder? Hvordan bruker du en binder/kompresjonsvest trygt og forsvarlig?

Hva er en binder:

En binder er en kompresjonsvest brukt av transmenn, transmaskuline individer, ikke-binære og cis menn med gynekomasti for å få brystkassen til å se flatere ut. Den er som regel laget av en blanding av nylon og spandex for å stramme inn, litt lik hvordan kroppsformende undertøy fungerer. Stoffet kan oppleves stivt og røft i begynnelsen.  De kommer ofte i 2 forskjellige typer, «tank» og «croptop», og i farger som svart, hvit og hud. Enkelte merker selger også med andre farger og mønstre.

Hvordan bruke en binder:

Bruk størrelsesguiden nederst på siden til å finne den binderen som passer deg. Faller du mellom størrelser, velg den største. Spesielt hvis du er i tenårene og fremdeles vokser.

Bindere er ofte veldig stramme de første gangene man skal ta den på. Dette er vanlig, og man må jobbe litt for å få den på. Tre den over hodet som en vanlig t-skjorte eller tråkk inn i den og dra den opp over hoften som en badedrakt. Det kan ta noe bruk før du får den av og på lettere, ha gjerne noen til å hjelpe deg til du er komfortabel og sikker på at du klarer det alene. Prøv gjerne å ha på en trøye eller t-skjorte under første gangen du tar den på, det gjør at den glir lettere over huden.

For å unngå å strekke vev og hud for mye hvis man skulle ønske kirurgi i fremtiden er det anbefalt å ha brystvortene flatt fremover og ikke dyttet til siden eller inn mot armhulen under binderen.

Det er ikke anbefalt å bruke en binder mer enn 8 timer av gangen, når man trener, eller synger/spiller instrument som krever mye lungekapasitet. Det er mulig, men ikke anbefalt å fly med en binder på pga trykkforskjeller. Ta pauser så ofte du kan, og hør på kroppen din når den sier den har fått nok. ALDRI sov med en binder på.

Til trening/gym så anbefaler vi heller at man bruker en binder som er litt for stor/strukket ut eller 1-2 sports BH-er som strammer. Lettere aktivtet kan man gjøre med en binder på slik som tur og løfting/bæring i korte intervaller. Det er forskjellig for hver enkelt hvor mye man kan gjøre, så husk å høre på kroppen din. Det finnes egne bindere laget for svømming. Disse minner litt om en våtdrakt.

Den bør vaskes like ofte som en BH eller annet overkroppsundertøy. Det anbefales håndvask med varmt vann og ullvasksåpe eller en annen mild såpe, eller på lav temperatur i vaskemaskin. Binderen vil ha bedre kompresjon etter vask, og vil bevare kompresjon bedre over tid med jevnlig vask.

Kan barn/tenåringer bruke bindere?

Ja det kan de, men man må passe nøye på at binderen ikke blir for liten hvis man fremdeles vokser. Bruk gjerne en størrelse større hvis man er i tvil, og følg anbefalingene ovenfor i forhold til aktivtet og vedlikehold. I gym timen bruk heller sports BH-er og ta gjerne pauser iløpet av dagen hvis det er mulig.

Risikoer:

Hvis du ikke følger anbefalingene, bruker en binder som er for liten og over ovedrevent lang tid så kan man ende opp med:

-Nedsatt lungekapasitet

-Misformet ribbebein/brystkasse eller i verste fall brukne ribbein

-strekkmerker som kan påvirke fremtidig kirurgiske resultaterNB!! ALDRI BRUK BANDASJER ELLER GAFFATEIP TIL BINDING! DU KAN OG VIL ØDELEGGE RIBBEIN OG MISTE PUSTEN NOK TIL Å SVIME AV OG I VÆRSTE FALL DØ. BRUK KUN ELASTISKE BINDERE LAGET FOR Å BRUKES RUNDT BRYSTKASSEN! UNNGÅ Å KJØPE FRA UKJENTE SIDER OG MERKER SLIK SOM EBAY, AMAZON OG WISH. BINDING SKAL IKKE VÆRE FARLIG HVIS DU FØLGER ANBEFALINGENE. 

TIL TOPPEN
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.
Have no product in the cart!
0