Homo? Streit? Bi? Trans???

Seksualitet er hvem du er tiltrukket av, kjønnsidentitet er hva du er. Mange finner det forvirrende at en transperson kan være homofil. Ta for eksempel en transkvinne. Hun kan være lesbisk, dvs tiltrukket av kvinner. De fleste tror at alle transpersoner var «homo» og er nå «streite» etter at de byttet kjønn. Det er sant for mange, en transkvinne som var tiltrukket av menn før kan ha blitt sett som homo før, men så blitt en kvinne tiltrukket av menn, dvs streit.


Mange tror også at menn som dater eller er tiltrukket av transkvinner egentlig er «homo». I deres øyne er transkvinner fremdeles «menn». Dette er selvfølgelig feil. En transkvinne er en kvinne, og mennene som dater dem er streite. Hvis du som en streit mann finner det tiltrukket av en kvinne og så finner ut at hun er trans, så gjør det deg ikke homo. Du så en kvinne, er tiltrukket av kvinner, så du er streit.


Dette fungerer andre veien også. En transmann kan være homo, tiltrukket av andre menn, eller streit, tiltrukket av kvinner. En kvinne tiltrukket av en transmann vil være streit.


Dette går jo for så vidt over på andre seksualiteter som bifil, panfil, polyfil, omnifil og skeiv. Alle disse betyr at du er tiltrukket av to eller flere kjønn, tiltrukket uavhengig av kjønn eller tiltrukket av alle kjønn, og for mange personer med disse seksualitetene så har det ikke så mye å si om du er mann eller kvinne. En transperson kan også være disse seksualitetene

TIL TOPPEN
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Have no product in the cart!
0