Kjønnskart

Under konstruksjon

 

 

 

 

 

Kjønnskartet

Kjønn kan blant annet være:

Biologisk, Sosialt, kulturelt, kjønnsutrykk

 

Det finnes teknisk sett like mange “kjønn” som det finnes folk, men det hjelper oss ikke å kategorisere hverandre. Vi har derfor mann og kvinne som omfatter folk flest, og trans, ikke-binær, kjønnsflytende osv som hjelper oss å beskrive andre opplevelser av kjønn.

 

De aller fleste blir født med kjønnet mann eller kvinne basert på de ytre kjønnsorganene som ble observert på fødestuen, og er også komfortable med dette kjønnet. Det er en biologisk og kulturelt kjønnsidentiet, og noe vi kaller “ciskjønnet,” selv om man kanskje ikke er vant til å omtale det som en identitet, og det er en binær idenitet.

 

Transpersoner føler ikke seg som kjønnet de fikk tildelt ved fødselen, og mange velger derfor å transisjonere til et annet. Det kan være å alterere biologisk kjønn med medisinsk behandling, kulturelt og sosialt kjønn via endring av kjønnsutrykk, navn og pronomen. Vi kaller dette “transkjønnet”. Trans kan både være binært og ikke-binært.

 

Hvis alle satt seg ned og tenkte over “hva føler jeg egentlig på innsiden?” så hadde kanskje flere endt opp et annet sted enn 100% mann eller kvinne. Hva er du?

TIL TOPPEN
Bli varslet når varen kommer på lager Vi sender deg en e-post når produktet blir tilgjengelig for salg.
Have no product in the cart!
0